TÁRKI-TUDOK
  Keresés  
      

Nemzetközi projektek


OECD CERI Kreativitás és Kritikai Gondolkodás Fejlődésének Mérése Projekt

Bár abban széleskörű egyetértés van, hogy a formális oktatásnak támogatnia kell a kreativitás és a kritikai gondolkozás képességek fejlesztését, kevés nyomát látjuk annak, hogy a rendszer részévé vált volna ez a fajta gyakorlat. Ennek az egyik oka az lehet, hogy ezek a kompetenciák nem értékelhetőek a legtöbb oktatási rendszerben jelen lévő hagyományos módszerekkel, ami nem motiválja a pedagógusokat arra, hogy figyelmet fordítsanak erre a területre. Egy másik kapcsolódó ok, hogy az egyetértés ellenére még mindig nem világos, hogy  a pedagógusok hogyan tudják előhívni, láttatni ezeket a képességeket, ezért nem is részei a tananyagnak.

Az OECD CERI kutatómunkája azon a megállapításon alapul, hogy egy olyan keretrendszer kidolgozása, ami a kreativitás és kritikai gondokozás képességek értékelésére koncentrál, segíteni fog a pedagógusoknak és a diákoknak ezen képességek fejlesztésében, mivel pontosítja, hogy mit értünk ezek alatt a képességek alatt, mik a fejlesztés lehetséges módjai, és hogyan lehet láthatóvá tenni az ezekben való fejlődést.

vissza  


hírek


Művészek és tanárok együttműködése - Országos kulturális fórum Bukarestben

Németh Szilvia október 27-én fő előadóként vett részt a román Culture and Education szervezet által szervezett országos fórumon, melynek fő témája a művészek és pedagógusok iskolai együttműködése volt az oktatás színvonalának növelése érdekében, valamint kiemelt  figyelem irányult a hátrányos helyzetű térségek tanulóinak motiváció-növelési, és kompetenciafejlesztési lehetőségeire. 

Németh Szilvia a fórumon részletesen bemutatta a T-Tudok Zrt. Kreatív Partnerség programjának Gyergyóremetén működő projektjét, valamint a további fejlesztési lehetőségeket,

melyeket az OECD kreativitásfejlesztési 

programjában való részvétel kínált.  

A teljes program itt található:

 http://culturaineducatie.ro/forumulcie-2017/program/


Kiállítás nyílik a Kreatív Partnerség és a Ludwig Múzeum közös iskolai projektjének keretében

A tavaszi félévben a Ludwig Múzeum művészei bekapcsolódtak a T-Tudok Kretaív Partnerség projektjébe, és a diákokkal együtt tanultak és alkottak az osztálytermekben! 

média-jelenlét


Tagadják a jövőt

F. Szabó Kata készített interjút Lannert Judittal a Vasárnapi Hírekben arról, hogy sokkolják a magyar társadalmat a jövő kihívásai, a döntéshozók viszont a régi rutinokhoz nyúlnak, pedig ahhoz, hogy az oktatás jó irányba változzon, először a felnőtteknek kell tanulni
 


Minden gyerek jó valamiben

Lannert Judittal Mázsár Tamás készített interjút a tehetséggondozásról annak apropóján, hogy nemrég a blogján Tehetséggondozás lufi címmel arról írt, hogy miközben milliárdokat költ el a kormány a tehetséggondozásra hivatkozva, az eredményeket alig vizsgálják. Ha mégis megtennék, akkor lesújtó számokat kapnának, hiszen a tehetséggondozásra fordított hatalmas pénzeknek nemzetközi felmérések szerint alig van hatásuk. Erről, a rossz pedagógusokról, a gyerekek túlterheltségéről és az egyházi iskolák elitizmusáról is szól az interjú.


  1035 Budapest, Vihar utca 18. telefon: (+36 1) 887 4851, info@t-tudok.hu