TÁRKI-TUDOK
  Keresés  
      

Munkatársaink


NÉMETH SZILVIA
ügyvezető igazgató

e-mail küldése Németh Szilviának

Németh Szilvia pedagógia tanári és szociológus végzettség, 2003 óta foglalkozik oktatáskutatással. Kutatói érdeklődése elsősorban a hátrányos helyzetű és roma tanulók oktatására, és integrációs programok működésére irányult. Vezetett empirikus és kvalitatív kutatásokat, részt vett projektek értékelésében, valamint nemzetközi együttműködésekben is.

Tanulmányok:
2005: Columbia University, NYC, USA, Postgraduate Course in International Education Policy Studies
2003-2000: Eötvös Loránd Tudományegyetem, Neveléstudományi Doktori Iskola
2002-2001: University of Cambridge, UK, Faculty of Education, MPhil in Education, okleveles oktatáskutató
2000-1996: Eötvös Loránd Tudományegyetem, Szociológiai Intézet, Budapest, okleveles szociológus és kisebbségszociológus
1999-1996: Eötvös Loránd Tudományegyetem, Bölcsészettudományi Kar, Neveléstudományi Tanszék, Budapest, pedagógiai szakos előadó és szaktanár
1996-1992: Eötvös Loránd Tudományegyetem, Tanárképző Főiskolai Kar, Budapest, okleveles angol és történelem szakos tanár

Nyelvismeret: angol, szlovák

Válogatott publikációk
KADERJÁK ANITA junior kutató

email küldése Kaderják Anitának

Kaderják Anita közgazdász, fő érdeklődési területe a teljesítménymérés az oktatás területén, különös tekintettel az eltérő családi háttérből származó diákok közötti különbségekre, és a pedagógusok teljesítményének értékelésére.

Tanulmányok

2012-2015: Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Társadalomtudományi Kar, Közgazdasági elemző MA

2009-2012: Budapesti Corvinus Egyetem, Gazdálkodástudományi kar, Gazdálkodási és menedzsment BA

2009-2014: A Corvinus Egyetem Rajk László Szakkollégiuma, Budapest
MÁTÉ DEZSŐ kutatási asszisztens

e-mail küldése Máté Dezsőnek

Tanulmányok:

Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar

 

Romológia - Mozgóképkultúra- és médiaismeret- MA

Romológia –Kommunikáció és médiatudomány- BA

Fontys University of Applied Sciences- Eindhoven, Hollandia

Social studies, Photography ( Erasmus MA program) 

Máté Dezső Romológia – Mozgóképkultúra és médiaelmélet-tanár végzettségű.

Érdeklődési köre a diszkrimináció és esélyegyenlőség megjelenése az oktatásban valamint médiában. 2006 óta foglakozik olyan esetekkel, amelyek az említet két szférában megjelenő diszkriminatív eseteket mutatja be, vagy az manipulatív hatással van a befogadó számára. Jelenlegi főbb érdeklődési és kutatási területe a nők diszkriminációja és esélyegyenlősége a közigazgatásban és a mindennapokban. Kiemelt érdeklődési köre a muszlim nők politikai és társadalmi általános reprezentációja a médiában.

Beszélt nyelvek: angol, beás cigány  
LANNERT JUDIT senior kutató

e-mail küldése Lannert Juditnak

Lannert Judit közgazdász és szociálpolitikus végzettséggel, valamint szociológiából PhD fokozattal rendelkezik. 1990 óta foglalkozik oktatáskutatással, egyik elindítója volt az Országos Közoktatási Intézet szakmai műhelyében készült Jelentés a magyar közoktatásról sorozatnak. Kutatói érdeklődése elsősorban a tanulói továbbhaladásra, az iskola és munka világa közötti átmenetre és a pályaválasztási aspirációkra terjedt ki. Több tucat hazai kutatásban és jó néhány nemzetközi összehasonlító vizsgálatban vett részt.

Szakmai tapasztalat:
2008-            TÁRKI-TUDOK Zrt., vezérigazgató
1990-2007: Országos Közoktatási Intézet, kutató (2004-2007: központvezető)
1987-1990: Országos Közvéleménykutató Intézet

Tanulmányok:
2005 Ph. D. fokozat megszerzése Budapesti Corvinus Egyetem, Szociológiai tudományok

1991 szeptember -1992 június, Princeton (USA), Woodrow Wilson School of Public and International Affairs és a Princeton University Department of Sociology kurzusain való részvétel

1987-1990, ELTE Bölcsészettudományi Kar, szociálpolitikusi szak, szociálpolitikusi diploma

 1980-1985, Marx Károly Közgazdasági Egyetem, külkereskedelmi szak, közgazdász diploma

Nyelvismeret: angol, francia és német

Válogatott publikációk
hírek


Kiállítás nyílik a Kreatív Partnerség és a Ludwig Múzeum közös iskolai projektjének keretében

A tavaszi félévben a Ludwig Múzeum művészei bekapcsolódtak a T-Tudok Kretaív Partnerség projektjébe, és a diákokkal együtt tanultak és alkottak az osztálytermekben! 


T-Tudok a PISA 2015 konferencián Szlovákiában

Németh Szilvia, a T-Tudok igazgatója is előad a jövő héten Pozsonyban szervezett Our tower of education will stand or fall? című PISA konferencián, ahol a kreativitás és kritikai gondolkozás szerepéről fog beszélni, és arról, hogyan fejleszthetők ezek a képességek az oktatásban. A konferenciát a  Hanns-Seidel Alapítvány és a Bél Mátyás Intézet szervezi.


Megjelent a Public Education in Hungary: Facts and Figures 2014/2015 kötet

A Public Education in Hungary: Facts and Figures címet viselő angol nyelvű kiadvány azt a célt szolgálja, hogy a külföldi érdeklődők (szakemberek és újságírók) megismerkedhessenek a hazai oktatásügy alapvető tényeivel

Kattintson ide a teljes kiadványért!


Kreatív Partnerség programindító művész és tanártréning Gyergyóremetén

Paul Collard a Creativity, Culture and Education (CCE) igazgatója és Németh Szilvia a T-TUDOK Zrt. ügyvezető igazgatója 2016.szeptember 27.-étől október 4.-éig Kreatív Partnerség programindító művész és tanártréninget tartottak a   gyergyóremetei Fráter György Általános Iskolában. 


”The International Conference on the Fostering and Development of Talent”

Németh Szilvia, a T-TUDOK Tudásmenedzsment és Oktatáskutató Zrt. ügyvezető igazgatója 2016. szeptember 13.-án előadást tartott a ”The International Conference on the Fostering and Development of Talent” elnevezésű nemzetközi konferencián Pozsonyban. A szekcióban kiemelt figyelmet kapott a T-TUDOK Zrt. által adaptált Kreatív Partnerség Magyarország program sikere.

média-jelenlét


Tanulópénz: Elindult Lannert Judit oktatáskutató blogja!

Oktatáskutatóként létezem majdnem harminc éve. Blogomban aktuális problémákat boncolgatok a tények segítségével. Mindig is nagyon érdekelt, hogy mi miért történik, és hogyan lehetne jobban csinálni. Tanulni ugyanis nagyon jó dolog, de mintha a mai iskola éppen el akarná venni a kedvünket tőle. Remélem ezzel a bloggal egy kicsit hozzájárulhatok ahhoz, hogy újra ráérezzünk a tanulás örömére és a hibáinkból is tanulva ne fizessünk túl sok tanulópénzt.


  1035 Budapest, Vihar utca 18. telefon: (+36 1) 887 4851, info@t-tudok.hu