TÁRKI-TUDOK
  Keresés  
      

Konferencia-részvétel


Családok a gazdasági válságban - Families in the crisis - Finding work-life balance in difficult economic context

 
COFACE - KMOP nemzetközi konferencia
 
2014. április 28-29-én került megrendezésre Athénban, a COFACE szervezésében, a görög EU elnökség keretében a Családok a gazdasági válságban című nemzetközi konferencia. A rendezvényt Andor László az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős biztosa nyitotta meg, majd több európai és világszervezet vezetője, szakértője tartott előadást a témában.
 
A gazdasági válság nőkre gyakorolt hatása: egészség és foglalkoztatottság (The impact of the crisis on women: health and employment) szekcióban hangzott el Németh Szilvia előadása, a Hátrányos helyzetű nők, roma édesanyák túlélési technikái és jövőbeli kilátásai (Survival techniques and future perspectives of socially disadvantaged women, particularly Roma mothers) címmel.
 
 
Az előadásról készült videó elérhető itt:
 
 
A COFACE-KMOP sajtónyilatkozata és a konferencia dokumentációja az alábbi linken érhető el:
 

vissza  


hírek


Művészek és tanárok együttműködése - Országos kulturális fórum Bukarestben

Németh Szilvia október 27-én fő előadóként vett részt a román Culture and Education szervezet által szervezett országos fórumon, melynek fő témája a művészek és pedagógusok iskolai együttműködése volt az oktatás színvonalának növelése érdekében, valamint kiemelt  figyelem irányult a hátrányos helyzetű térségek tanulóinak motiváció-növelési, és kompetenciafejlesztési lehetőségeire. 

Németh Szilvia a fórumon részletesen bemutatta a T-Tudok Zrt. Kreatív Partnerség programjának Gyergyóremetén működő projektjét, valamint a további fejlesztési lehetőségeket,

melyeket az OECD kreativitásfejlesztési 

programjában való részvétel kínált.  

A teljes program itt található:

 http://culturaineducatie.ro/forumulcie-2017/program/


Kiállítás nyílik a Kreatív Partnerség és a Ludwig Múzeum közös iskolai projektjének keretében

A tavaszi félévben a Ludwig Múzeum művészei bekapcsolódtak a T-Tudok Kretaív Partnerség projektjébe, és a diákokkal együtt tanultak és alkottak az osztálytermekben! 

média-jelenlét


Tagadják a jövőt

F. Szabó Kata készített interjút Lannert Judittal a Vasárnapi Hírekben arról, hogy sokkolják a magyar társadalmat a jövő kihívásai, a döntéshozók viszont a régi rutinokhoz nyúlnak, pedig ahhoz, hogy az oktatás jó irányba változzon, először a felnőtteknek kell tanulni
 


Minden gyerek jó valamiben

Lannert Judittal Mázsár Tamás készített interjút a tehetséggondozásról annak apropóján, hogy nemrég a blogján Tehetséggondozás lufi címmel arról írt, hogy miközben milliárdokat költ el a kormány a tehetséggondozásra hivatkozva, az eredményeket alig vizsgálják. Ha mégis megtennék, akkor lesújtó számokat kapnának, hiszen a tehetséggondozásra fordított hatalmas pénzeknek nemzetközi felmérések szerint alig van hatásuk. Erről, a rossz pedagógusokról, a gyerekek túlterheltségéről és az egyházi iskolák elitizmusáról is szól az interjú.


  1035 Budapest, Vihar utca 18. telefon: (+36 1) 887 4851, info@t-tudok.hu